Oro för bråk vid lördagens Laziomatch

Publicerad 2009-08-26

Polisen ska få extra förstärkning inför lördagens fotbollsmatch mellan Elfsborg och italienska Lazio. Det finns en oro att det ska bli bråk mellan Lazios ökända högerextrema supporters och svenska militanta antifascistiska grupper, uppger Sveriges radio.

Det väntas bli ett stort polispådrag på torsdagens match. Delar av Lazios supportrar har gjort sig kända för sina fascistiska åsikter och vilja att ställa till med bråk. Till lördagens match väntas ungefär 1000 supportar komma.

– Vi försöker få reda på vilken typ av supportrar det är. De vet vilka de har sålt biljetter till där nere. Vi har begärt att få hit två italienska kolleger som kan hjälpa oss, säger Lars-Åke Grönbäck på supporterpolisen i Borås till Sveriges radio.

Laziosupportrarnas högerextrema hållning gör även att polisen bevakar eventuella aktioner från svenska antifascister.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA