Oro för bråk vid lördagens Laziomatch

Publicerad 2009-08-26

Polisen ska få extra förstärkning inför lördagens fotbollsmatch mellan Elfsborg och italienska Lazio. Det finns en oro att det ska bli bråk mellan Lazios ökända högerextrema supporters och svenska militanta antifascistiska grupper, uppger Sveriges radio.

Det väntas bli ett stort polispådrag på torsdagens match. Delar av Lazios supportrar har gjort sig kända för sina fascistiska åsikter och vilja att ställa till med bråk. Till lördagens match väntas ungefär 1000 supportar komma.

– Vi försöker få reda på vilken typ av supportrar det är. De vet vilka de har sålt biljetter till där nere. Vi har begärt att få hit två italienska kolleger som kan hjälpa oss, säger Lars-Åke Grönbäck på supporterpolisen i Borås till Sveriges radio.

Laziosupportrarnas högerextrema hållning gör även att polisen bevakar eventuella aktioner från svenska antifascister.
Expo

Verktyg:

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.