Partistöd till SD i Lekeberg

Publicerad 2009-05-29

Länsrätten i Närke har beslutat att Sverigedemokraterna ska få partistöd i Lekeberg. Detta trots att de inte har någon kandidat som tar upp partiets plats i kommunfullmäktige.

Sverigedemokraterna fick 2006 en plats i Lekebergs kommunfullmäktige men partiet hade inte någon kandidat med på listan. Det ledde till att partiets stol sedan dess stått tom. Enligt en regel som antogs förra året i kommunfullmäktige ska platserna vara bemannade för att partistöd ska få delas ut. Sverigedemokraterna blev utan partistöd när regeln kom men överklagade senare beslutet.

David Kronlid, distriktsordförande menar att situationen är liknande i Kumla, Nora och Askersund.
– Vi kommer att begära ut partistöd även i dessa kommuner, säger han till Nerikes Allehanda.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA