Partistöd till SD i Lekeberg

Publicerad 2009-05-29

Länsrätten i Närke har beslutat att Sverigedemokraterna ska få partistöd i Lekeberg. Detta trots att de inte har någon kandidat som tar upp partiets plats i kommunfullmäktige.

Sverigedemokraterna fick 2006 en plats i Lekebergs kommunfullmäktige men partiet hade inte någon kandidat med på listan. Det ledde till att partiets stol sedan dess stått tom. Enligt en regel som antogs förra året i kommunfullmäktige ska platserna vara bemannade för att partistöd ska få delas ut. Sverigedemokraterna blev utan partistöd när regeln kom men överklagade senare beslutet.

David Kronlid, distriktsordförande menar att situationen är liknande i Kumla, Nora och Askersund.
– Vi kommer att begära ut partistöd även i dessa kommuner, säger han till Nerikes Allehanda.
Expo

Verktyg:

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.

Man misshandlad till döds vid nazistdemonstration i Finland

En 28-årig man har avlidit efter att ha blivit misshandlad i samband med att nazistiska Finska motståndsrörelsens demonstrerade förra helgen. Polisen är fortfarande förtegen om detaljerna kring dödsmisshandeln.