Pastor attackerad i London

Publicerad 2009-03-17

En pastor i London blev i förra veckan nedslagen. Polisen behandlar attacken som ett hatbrott, skriver tidningen Dagen.

Pastor Nobel Samuel var på väg till sitt gospelprogram i tv när han blev attackerad i sin bil. Pastorn har tidigare blivit hotad via telefon av personer som inte gillar de åsikter Nobel Samuel framfört i tv-programmet. Personerna bakom hoten har uppgett att de är muslimer. Efter misshandeln gick Tahir Ali, själv muslim och ägare till den tv-station där Samuel sänder sitt program, ut i direktsändning och fördömde attacken, uppger Dagen.
Expo

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.