Pedofiluthängning kan vara olaglig

Publicerad 2009-11-20

Pedofiluthängning på internet kan vara olaglig, rapporterar Dagbladet. Bakom sajten står Svenska motståndsrörelsens ledare i Norrland.

Svenska motståndsrörelsen i Norrland har sedan augusti delat ut material där lokala pedofiler hängts ut. I oktober registrerades en webbsida av Mikael Skillt, som är ledare för organisationens norrlandlandavdelning. På sidan publiceras namn, personnummer, adresser, domar och i vissa fall bilder på personer som pekas ut som pedofiler. Enligt Dagbladet ska Datainspektionen utreda om webbsidan är olaglig.
– Enligt min bedömning bryter inte hemsidan mot personuppgiftslagen. Men det är egentligen ointressant. Moralen är viktigare än juridiken, säger Mikael Skillt till Dagbladet.
Expo

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro