Pedofiluthängning kan vara olaglig

Publicerad 2009-11-20

Pedofiluthängning på internet kan vara olaglig, rapporterar Dagbladet. Bakom sajten står Svenska motståndsrörelsens ledare i Norrland.

Svenska motståndsrörelsen i Norrland har sedan augusti delat ut material där lokala pedofiler hängts ut. I oktober registrerades en webbsida av Mikael Skillt, som är ledare för organisationens norrlandlandavdelning. På sidan publiceras namn, personnummer, adresser, domar och i vissa fall bilder på personer som pekas ut som pedofiler. Enligt Dagbladet ska Datainspektionen utreda om webbsidan är olaglig.
– Enligt min bedömning bryter inte hemsidan mot personuppgiftslagen. Men det är egentligen ointressant. Moralen är viktigare än juridiken, säger Mikael Skillt till Dagbladet.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA