Pedofiluthängning kan vara olaglig

Publicerad 2009-11-20

Pedofiluthängning på internet kan vara olaglig, rapporterar Dagbladet. Bakom sajten står Svenska motståndsrörelsens ledare i Norrland.

Svenska motståndsrörelsen i Norrland har sedan augusti delat ut material där lokala pedofiler hängts ut. I oktober registrerades en webbsida av Mikael Skillt, som är ledare för organisationens norrlandlandavdelning. På sidan publiceras namn, personnummer, adresser, domar och i vissa fall bilder på personer som pekas ut som pedofiler. Enligt Dagbladet ska Datainspektionen utreda om webbsidan är olaglig.
– Enligt min bedömning bryter inte hemsidan mot personuppgiftslagen. Men det är egentligen ointressant. Moralen är viktigare än juridiken, säger Mikael Skillt till Dagbladet.
Expo

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA