Politiker misshandlades

Publicerad 2009-03-23

Mattias Bernhardsson, fullmäktigeledamot i Haninge, överfölls och misshandlades på söndagskvällen. Enligt Bernhardsson var det en grupp nazister som attackerade honom. Dagen innan blev han och ytterligare en person attackerad när de deltog på en fredsdemonstration i centrala Stockholm.

Mattias Bernhardsson sitter som ledamot för Rättvisepartiet socialisterna i Haninge kommunfullmäktige. I ett uttalande på partiets hemsida säger Mattias Bernhardsson att han blev attackerad med kniv och knogjärn. Enligt Bernhardsson försökta gärningsmännen döda honom. Händelsen skedde i Jordbro.

Mattias Bernhardsson och en partikamrat till honom överfölls även på lördagen då de deltog på en demonstration mot Irakkriget på Sergels torg. Enligt Aftonbladet var det en nazist som överföll dem.

Överfallet dokumenterades


Överfallet på Sergels torg dokumenterades av Aftonbladet. Bilderna visar hur en gärningsman går till attack mot fredsaktivisterna och sliter åt sig en banderoll och en kamera. En av demonstrationsdeltagarna, som försökte hindra gärningsmannen från att lämna platsen, blev nedslagen.
Anders Dalsbro

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA