Politiker misshandlades

Publicerad 2009-03-23

Mattias Bernhardsson, fullmäktigeledamot i Haninge, överfölls och misshandlades på söndagskvällen. Enligt Bernhardsson var det en grupp nazister som attackerade honom. Dagen innan blev han och ytterligare en person attackerad när de deltog på en fredsdemonstration i centrala Stockholm.

Mattias Bernhardsson sitter som ledamot för Rättvisepartiet socialisterna i Haninge kommunfullmäktige. I ett uttalande på partiets hemsida säger Mattias Bernhardsson att han blev attackerad med kniv och knogjärn. Enligt Bernhardsson försökta gärningsmännen döda honom. Händelsen skedde i Jordbro.

Mattias Bernhardsson och en partikamrat till honom överfölls även på lördagen då de deltog på en demonstration mot Irakkriget på Sergels torg. Enligt Aftonbladet var det en nazist som överföll dem.

Överfallet dokumenterades


Överfallet på Sergels torg dokumenterades av Aftonbladet. Bilderna visar hur en gärningsman går till attack mot fredsaktivisterna och sliter åt sig en banderoll och en kamera. En av demonstrationsdeltagarna, som försökte hindra gärningsmannen från att lämna platsen, blev nedslagen.
Anders Dalsbro

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA