Rasistattack utanför Nyköping

Publicerad 2009-01-19

En 40-årig man med invandrarbakgrund misshandlades brutalt under söndagseftermiddagen på Arnö utanför Nyköping. Mannen attackerades av fem okända personer när han klivit av bussen på väg hem.

Först skrek gärningsmännen rasistiska tillmälen. När 40-åringen ignorerade personerna blev han attackerad bakifrån med ett basebollträ eller liknande. Tobias Jöhnemark, vakthavande befäl vid polisen i Sörmland, säger till Sveriges Radio att gärningsmännen fortsatte slå mannen när han låg ner.

Polisen har i dagsläget inga misstänkta och kan enligt Sveriges Radio Sörmland inte säga om misshandeln var planerad eller inte.

En liknande incident ska ha inträffat i samma område innan nyår.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA