090512_inr_juvas_1.jpg\

Natten mellan söndag och måndag misshandlades Sören Juvas, ordförande för RFSL, i Moldavien. Han mår efter omständigheterna bra.

RFSL-ordförande misshandlad i Moldavien

Publicerad 2009-05-12

Natten mellan söndag och måndag misshandlades Sören Juvas, ordförande för RFSL i Moldavien. Misshandeln skedde efter att moldavisk polis förhört honom om hans sexuella läggning.

Sören Juvas var i Moldavien för att delta i Moldava Pride, en årlig festival för homosexuella, bisexuella och transpersoner. På söndagen blev han stoppad av polisen sent på kvällen efter ett pubbesök. Polisen undrade om Sören Juvas var homosexuell och om det var på grund av festivalen som han var i Moldavien. När han svarade ja fick han följa med polisen till stationen på förhör. Efter att ha blivit placerad i väntrummet en stund blev han frisläppt. Sören Juvas hann knappt utanför polisstationen innan han möttes av några civila personer som misshandlade honom.

Chockad men mår bra


– Enligt den lokala hbt-organisationen GenderDoc-M kan det ha varit polisen själva som ligger bakom misshandeln då våldet mot hbt-aktivister brukar gå till såhär, säger Malinda Flodman, pressekreterare på RFSL till Expo.

Enligt Malinda Flodman är Sören Juvas chokad efter händelsen men mår trots omständigheterna bra.
– Han fick skrubbsår på panna och kinder samt blåmärken på kroppen, berättar Malinda Flodman.
Isabel Nielsen

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA