090512_inr_juvas_1.jpg\

Natten mellan söndag och måndag misshandlades Sören Juvas, ordförande för RFSL, i Moldavien. Han mår efter omständigheterna bra.

RFSL-ordförande misshandlad i Moldavien

Publicerad 2009-05-12

Natten mellan söndag och måndag misshandlades Sören Juvas, ordförande för RFSL i Moldavien. Misshandeln skedde efter att moldavisk polis förhört honom om hans sexuella läggning.

Sören Juvas var i Moldavien för att delta i Moldava Pride, en årlig festival för homosexuella, bisexuella och transpersoner. På söndagen blev han stoppad av polisen sent på kvällen efter ett pubbesök. Polisen undrade om Sören Juvas var homosexuell och om det var på grund av festivalen som han var i Moldavien. När han svarade ja fick han följa med polisen till stationen på förhör. Efter att ha blivit placerad i väntrummet en stund blev han frisläppt. Sören Juvas hann knappt utanför polisstationen innan han möttes av några civila personer som misshandlade honom.

Chockad men mår bra


– Enligt den lokala hbt-organisationen GenderDoc-M kan det ha varit polisen själva som ligger bakom misshandeln då våldet mot hbt-aktivister brukar gå till såhär, säger Malinda Flodman, pressekreterare på RFSL till Expo.

Enligt Malinda Flodman är Sören Juvas chokad efter händelsen men mår trots omständigheterna bra.
– Han fick skrubbsår på panna och kinder samt blåmärken på kroppen, berättar Malinda Flodman.
Isabel Nielsen

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA