rfslboras.jpg\

Bilden är från en manifestationen mot homofobi på Sergels torg i Stockholm 2007.
FOTO: Expo

RFSL:s lokal attackerad

Publicerad 2009-10-12

RFSL:s lokal i Borås utsattes i helgen för ett attentat. Några kastade in en hemmagjord rökbomb och skrek slagord som "jävla bögar". Ett tiotal personer befann sig i lokalen vid attacken, men ingen kom till skada.

Strax innan klockan ett natten till söndagen attackerade några ungdomar RFSL:s lokal i centrala Borås. I lokalen pågick en fest. Enligt Agneta Alkner, kriminalkommissarie vid Boråspolisen, ska några först ha kastat ägg mot fönster och husfasad. Och i anslutning till detta även kastat in en petflaska i trappuppgången, vilken orsakade kraftig rök.

– Ingen skadades i lokalen, utan de blev mest skärrade. Polisen var snabbt på plats, så det gick efter omständigheterna bra. De är vid gott mod och de kommer anordna en ny fest för att visa att de inte tänker låta sig tystas, säger Malinda Flodman, pressekreterare RFSL.

Tidigare trakasserier


Personer som var i lokalen i samband med helgens attack menar att det rör sig om ett ungdomsgäng som tidigare har stört RFSL:s verksamhet.

– Det rör sig om ett ungdomsgäng som trakasserat dem under en längre tid. De har kastat småsten på folk som suttit på uteserveringen och ropat gliringar säger Malinda Flodman.

Brottmisstankarna för helgens attack är enligt Agneta Alkner framkallande av fara, ofredande och hets mot folkgrupp. Polisen har inga misstänkta för dådet i dagsläget.
Anders Dalsbro

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA