rfslboras.jpg\

Bilden är från en manifestationen mot homofobi på Sergels torg i Stockholm 2007.
FOTO: Expo

RFSL:s lokal attackerad

Publicerad 2009-10-12

RFSL:s lokal i Borås utsattes i helgen för ett attentat. Några kastade in en hemmagjord rökbomb och skrek slagord som "jävla bögar". Ett tiotal personer befann sig i lokalen vid attacken, men ingen kom till skada.

Strax innan klockan ett natten till söndagen attackerade några ungdomar RFSL:s lokal i centrala Borås. I lokalen pågick en fest. Enligt Agneta Alkner, kriminalkommissarie vid Boråspolisen, ska några först ha kastat ägg mot fönster och husfasad. Och i anslutning till detta även kastat in en petflaska i trappuppgången, vilken orsakade kraftig rök.

– Ingen skadades i lokalen, utan de blev mest skärrade. Polisen var snabbt på plats, så det gick efter omständigheterna bra. De är vid gott mod och de kommer anordna en ny fest för att visa att de inte tänker låta sig tystas, säger Malinda Flodman, pressekreterare RFSL.

Tidigare trakasserier


Personer som var i lokalen i samband med helgens attack menar att det rör sig om ett ungdomsgäng som tidigare har stört RFSL:s verksamhet.

– Det rör sig om ett ungdomsgäng som trakasserat dem under en längre tid. De har kastat småsten på folk som suttit på uteserveringen och ropat gliringar säger Malinda Flodman.

Brottmisstankarna för helgens attack är enligt Agneta Alkner framkallande av fara, ofredande och hets mot folkgrupp. Polisen har inga misstänkta för dådet i dagsläget.
Anders Dalsbro

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA