Romer återvänder till Rumänien efter attackerna i Belfast

Publicerad 2009-06-25

De flesta av de rumänska romer som under den senaste veckan blivit trakasserade och attackerade i Belfast på Nordirland har bestämt sig för att återvända till Rumänien, rapporterar BBC. 25 av dem har redan åkt och 75 planerar att lämna landet. Enbart 14 planerar i dagsläget att stanna kvar i Belfast.

De var i förra veckan som runt 100 personer tvingades fly sina hem efter att ha blivit attackerade av en grupp högerextremister som kallar sig själva Combat 18, efter den avsomnade brittiska terrorgruppen med samma namn. De fick till slut ta skydd i en kyrka efter att lokalbefolkningen tagit dem i beskydd.

De Nordirländska myndigheterna kommer nu hjälpa till att bekosta hemresorna för de som vill ge sig av. Samtidigt rapporteras polisen ha gripit ett antal personer som misstänks ha deltagit i attackerna.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA