Rumäner jagade från sina hem i Belfast

Publicerad 2009-06-16

En grupp rumänska familjer i Belfast har under de senaste dagarna trakasserats av högerextremister, rapporterar The Belfast Telegraph.

Familjerna har fått sina fönster krossade och sina dörrar insparkade. Familjerna, som har tvingats fly sina hem, har fått skydd av lokalbefolkningen som vaktat deras nya tillfälliga bostäder. Enligt polisen utreds ett antal incidenter som kan kopplas till attackerna mot familjerna.
Gruppen som ligger bakom trakasserierna består av cirka 20 personer som kallar sig Combat 18, efter den insomnade engelska nazistiska terrorgruppen med samma namn.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA