Rumäner jagade från sina hem i Belfast

Publicerad 2009-06-16

En grupp rumänska familjer i Belfast har under de senaste dagarna trakasserats av högerextremister, rapporterar The Belfast Telegraph.

Familjerna har fått sina fönster krossade och sina dörrar insparkade. Familjerna, som har tvingats fly sina hem, har fått skydd av lokalbefolkningen som vaktat deras nya tillfälliga bostäder. Enligt polisen utreds ett antal incidenter som kan kopplas till attackerna mot familjerna.
Gruppen som ligger bakom trakasserierna består av cirka 20 personer som kallar sig Combat 18, efter den insomnade engelska nazistiska terrorgruppen med samma namn.
Expo

Verktyg:

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.