Ryska nazister kastade brandbomb mot polishus

Publicerad 2009-05-07

Nazister kastade i tisdags en brandbomb mot en rysk polisstation. Området där bomben kastades, Nizhny Novgorod, är ett samhälle som sedan flera decennier tillbaka är bebott av tatarer. Området har länge varit drabbat av nynazistiska aktiviteter vilket oroar stadsborna, rapporterar Radio Free Europe.

Hotfulla aktioner från nazister riktat mot invånarna och minoritetsgrupper är något som pågått länge i Nizhny Novgorod enligt stadsombudet Mufti Abdulbari Muslimov. Han menar att några arbetare från Azerbajdzjan och en malaysisk student nyligen blivit utsatta för våld. Däremot tycker han att den senaste attacken mot polisstationen visar en ny trend av våldsamma utlopp från extremister. Attacken mot polishuset hade i april diskuterats på flera högerextrema forum där den femte maj blivit ett utsatt datum för den så kallade Revanschens dag. Dagen då de skulle kasta brandbomber mot polisbyggnader.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA