Ryska nazister kastade brandbomb mot polishus

Publicerad 2009-05-07

Nazister kastade i tisdags en brandbomb mot en rysk polisstation. Området där bomben kastades, Nizhny Novgorod, är ett samhälle som sedan flera decennier tillbaka är bebott av tatarer. Området har länge varit drabbat av nynazistiska aktiviteter vilket oroar stadsborna, rapporterar Radio Free Europe.

Hotfulla aktioner från nazister riktat mot invånarna och minoritetsgrupper är något som pågått länge i Nizhny Novgorod enligt stadsombudet Mufti Abdulbari Muslimov. Han menar att några arbetare från Azerbajdzjan och en malaysisk student nyligen blivit utsatta för våld. Däremot tycker han att den senaste attacken mot polisstationen visar en ny trend av våldsamma utlopp från extremister. Attacken mot polishuset hade i april diskuterats på flera högerextrema forum där den femte maj blivit ett utsatt datum för den så kallade Revanschens dag. Dagen då de skulle kasta brandbomber mot polisbyggnader.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA