Ryska skinnskallar dömda för mordförsök

Publicerad 2009-09-11

Elva ryska rasistiska skinnskallar har dömts för fyra fall av mordförsök på personer med kinesiskt, kirgiziskt och uzbekiskt ursprung, rapporterar RIA Novosti enligt TT.

En domstol i Moskva fann att de elva skinnskallarna gjort sig skyldiga till mordförsök och huliganism med rasistiska motiv. Brotten ska ha skett under februari och mars i år.
I veckan åtalades även en grupp ryska nazister för mord på 25 invandrare. Nazisterna som ska vara anslutna till Nationalsocialistiska förbundet (NSO), filmade sina mord och lade ut bilderna på internet.
Under de första åtta månaderna har 42 personer mördats och 216 skadats i Ryssland av nazistiskt våld, enligt den ryska organisationen Sova Center
Expo

Verktyg:

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.