Ryska skinnskallar dömda för mordförsök

Publicerad 2009-09-11

Elva ryska rasistiska skinnskallar har dömts för fyra fall av mordförsök på personer med kinesiskt, kirgiziskt och uzbekiskt ursprung, rapporterar RIA Novosti enligt TT.

En domstol i Moskva fann att de elva skinnskallarna gjort sig skyldiga till mordförsök och huliganism med rasistiska motiv. Brotten ska ha skett under februari och mars i år.
I veckan åtalades även en grupp ryska nazister för mord på 25 invandrare. Nazisterna som ska vara anslutna till Nationalsocialistiska förbundet (NSO), filmade sina mord och lade ut bilderna på internet.
Under de första åtta månaderna har 42 personer mördats och 216 skadats i Ryssland av nazistiskt våld, enligt den ryska organisationen Sova Center
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA