Ryska skinnskallar dömda för mordförsök

Publicerad 2009-09-11

Elva ryska rasistiska skinnskallar har dömts för fyra fall av mordförsök på personer med kinesiskt, kirgiziskt och uzbekiskt ursprung, rapporterar RIA Novosti enligt TT.

En domstol i Moskva fann att de elva skinnskallarna gjort sig skyldiga till mordförsök och huliganism med rasistiska motiv. Brotten ska ha skett under februari och mars i år.
I veckan åtalades även en grupp ryska nazister för mord på 25 invandrare. Nazisterna som ska vara anslutna till Nationalsocialistiska förbundet (NSO), filmade sina mord och lade ut bilderna på internet.
Under de första åtta månaderna har 42 personer mördats och 216 skadats i Ryssland av nazistiskt våld, enligt den ryska organisationen Sova Center
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA