Samtal mellan Nordirland och Rumänien efter nya attacker

Publicerad 2009-06-18

Efter de senaste veckornas attacker mot rumäner i Belfast kommer en rumäsnk diplomat träffa representanter för Nordirländska inrikesministeriet för att se över hur situationen kan förbättras, rapporterar AFP.

Attackerna mot rumäner i Belfast har tagit allt större proportioner under den senaste tiden. I måndags attackerades en antirasistisk manifestation av våldsamma demonstranter som skrek nazistiska slagord och kastade flaskor. På tisdagen tvingades runt 100 familjer söka skydd i en kyrka. Enligt AFP betraktar polisen i Belfast dåden som hatbrott.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA