Samtal mellan Nordirland och Rumänien efter nya attacker

Publicerad 2009-06-18

Efter de senaste veckornas attacker mot rumäner i Belfast kommer en rumäsnk diplomat träffa representanter för Nordirländska inrikesministeriet för att se över hur situationen kan förbättras, rapporterar AFP.

Attackerna mot rumäner i Belfast har tagit allt större proportioner under den senaste tiden. I måndags attackerades en antirasistisk manifestation av våldsamma demonstranter som skrek nazistiska slagord och kastade flaskor. På tisdagen tvingades runt 100 familjer söka skydd i en kyrka. Enligt AFP betraktar polisen i Belfast dåden som hatbrott.
Expo

Verktyg:

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.