SD demonstrerade i Vellinge

Publicerad 2009-11-23

Två motdemonstranter omhändertogs av polisen, när Sverigedemokratisk ungdom på söndagen demonstrerade i Vellinge. Polisen hade ett femtiotal man och sex piketer på plats men betecknar ändå situationen som lugnare än förväntat, uppger tidningarna i Skåne.

SD har en nybildad avdelning i Vellinge, men appellmötet var arrangerat av SDU, mot lokalavdelningens önskemål. Ordföranden Erik Almqvist kritiserade i sitt tal medierna och moderaterna och välkomnade Vellingeborna till SD. Hundratalet motdemonstranter från olika antirasistiska organisationer ägnade sig åt att störa mötet med talkörer, visslingar och nyckelskramlande. Den ene demonstranten som omhändertogs försökte kasta ägg, den andre uppträdde enligt polisen allmänt bråkigt.

Tidigt på söndagsmorgonen upptäcktes en anlagd brand utanför det nyöppnade asylboendet i Hököpinge för ensamkommande barn. Inga skador uppstod och ingen behövde evakueras. Branden utreds under rubriceringarna hets mot folkgrupp och skadegörelse.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA