SD demonstrerade i Vellinge

Publicerad 2009-11-23

Två motdemonstranter omhändertogs av polisen, när Sverigedemokratisk ungdom på söndagen demonstrerade i Vellinge. Polisen hade ett femtiotal man och sex piketer på plats men betecknar ändå situationen som lugnare än förväntat, uppger tidningarna i Skåne.

SD har en nybildad avdelning i Vellinge, men appellmötet var arrangerat av SDU, mot lokalavdelningens önskemål. Ordföranden Erik Almqvist kritiserade i sitt tal medierna och moderaterna och välkomnade Vellingeborna till SD. Hundratalet motdemonstranter från olika antirasistiska organisationer ägnade sig åt att störa mötet med talkörer, visslingar och nyckelskramlande. Den ene demonstranten som omhändertogs försökte kasta ägg, den andre uppträdde enligt polisen allmänt bråkigt.

Tidigt på söndagsmorgonen upptäcktes en anlagd brand utanför det nyöppnade asylboendet i Hököpinge för ensamkommande barn. Inga skador uppstod och ingen behövde evakueras. Branden utreds under rubriceringarna hets mot folkgrupp och skadegörelse.
Expo

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.