SD demonstrerade i Vellinge

Publicerad 2009-11-23

Två motdemonstranter omhändertogs av polisen, när Sverigedemokratisk ungdom på söndagen demonstrerade i Vellinge. Polisen hade ett femtiotal man och sex piketer på plats men betecknar ändå situationen som lugnare än förväntat, uppger tidningarna i Skåne.

SD har en nybildad avdelning i Vellinge, men appellmötet var arrangerat av SDU, mot lokalavdelningens önskemål. Ordföranden Erik Almqvist kritiserade i sitt tal medierna och moderaterna och välkomnade Vellingeborna till SD. Hundratalet motdemonstranter från olika antirasistiska organisationer ägnade sig åt att störa mötet med talkörer, visslingar och nyckelskramlande. Den ene demonstranten som omhändertogs försökte kasta ägg, den andre uppträdde enligt polisen allmänt bråkigt.

Tidigt på söndagsmorgonen upptäcktes en anlagd brand utanför det nyöppnade asylboendet i Hököpinge för ensamkommande barn. Inga skador uppstod och ingen behövde evakueras. Branden utreds under rubriceringarna hets mot folkgrupp och skadegörelse.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA