SD-ledamöter deltar inte i fullmäktige

Publicerad 2009-09-24

Sverigedemokraterna i Lomma har under hela året varit utan ordinarie ledamöter i kommunfullmäktige, uppger Sydsvenskan.

Kommunfullmäktigeledamoten Peter Matiasson, som är lokal ordförande för Sverigedemokraterna, blev i slutet av förra året sjuk och upphörde därmed med att besöka mötena. Sedan dess har han tillfrisknat, men säger till Sydsvenskan att han inte har några planer på att återvända till fullmäktige.

Den andra ordinarie ledamoten för partiet, Jan Johnsson, uppger personliga skäl till varför han inte har gått på mötena. Men han anser inte hans frånvaro får några politiska konsekvenser och funderar på att hoppa av.
– Jag tror inte det påverkar mycket i det stora hela och vi har ingen möjlighet att påverka något i Lomma. Ärligt talat så känns det som slöseri med tid. Det är ändå moderaterna som bestämmer och gör som de vill, säger han till Sydsvenskan.

Enligt Sydsvenskan har en av Sverigedemokraternas ersättare närvarat på tre av de totalt sju mötena.
Expo

Verktyg:

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.

Man misshandlad till döds vid nazistdemonstration i Finland

En 28-årig man har avlidit efter att ha blivit misshandlad i samband med att nazistiska Finska motståndsrörelsens demonstrerade förra helgen. Polisen är fortfarande förtegen om detaljerna kring dödsmisshandeln.