SD-ledamöter deltar inte i fullmäktige

Publicerad 2009-09-24

Sverigedemokraterna i Lomma har under hela året varit utan ordinarie ledamöter i kommunfullmäktige, uppger Sydsvenskan.

Kommunfullmäktigeledamoten Peter Matiasson, som är lokal ordförande för Sverigedemokraterna, blev i slutet av förra året sjuk och upphörde därmed med att besöka mötena. Sedan dess har han tillfrisknat, men säger till Sydsvenskan att han inte har några planer på att återvända till fullmäktige.

Den andra ordinarie ledamoten för partiet, Jan Johnsson, uppger personliga skäl till varför han inte har gått på mötena. Men han anser inte hans frånvaro får några politiska konsekvenser och funderar på att hoppa av.
– Jag tror inte det påverkar mycket i det stora hela och vi har ingen möjlighet att påverka något i Lomma. Ärligt talat så känns det som slöseri med tid. Det är ändå moderaterna som bestämmer och gör som de vill, säger han till Sydsvenskan.

Enligt Sydsvenskan har en av Sverigedemokraternas ersättare närvarat på tre av de totalt sju mötena.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA