SD-ledamöter deltar inte i fullmäktige

Publicerad 2009-09-24

Sverigedemokraterna i Lomma har under hela året varit utan ordinarie ledamöter i kommunfullmäktige, uppger Sydsvenskan.

Kommunfullmäktigeledamoten Peter Matiasson, som är lokal ordförande för Sverigedemokraterna, blev i slutet av förra året sjuk och upphörde därmed med att besöka mötena. Sedan dess har han tillfrisknat, men säger till Sydsvenskan att han inte har några planer på att återvända till fullmäktige.

Den andra ordinarie ledamoten för partiet, Jan Johnsson, uppger personliga skäl till varför han inte har gått på mötena. Men han anser inte hans frånvaro får några politiska konsekvenser och funderar på att hoppa av.
– Jag tror inte det påverkar mycket i det stora hela och vi har ingen möjlighet att påverka något i Lomma. Ärligt talat så känns det som slöseri med tid. Det är ändå moderaterna som bestämmer och gör som de vill, säger han till Sydsvenskan.

Enligt Sydsvenskan har en av Sverigedemokraternas ersättare närvarat på tre av de totalt sju mötena.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA