SD politiker orsakade polispådrag

Publicerad 2009-10-12

Den 22-årige sverigedemokraten Daniel Engström spelade in actionfilm i Landskrona när en stor polisstyrka dök upp, uppger Kvällsposten.

Polisen hade fått ett larm på lördagsförmiddagen om att tungt beväpnade män befann sig i centrala Landskrona. De beväpnade männen visade sig vara skådespelare. Inför inspelningen som bland annat skulle handla om ett bankrån hade inte filmteamet meddelat polisen om vapenscenen.
Daniel Engström, som regisserar filmen, uppger för Kvällsposten att filmen inte är politisk och att han spelar in den med en kompis utanför partiet.
Engström sitter som ersättare i tre kommunala nämnder i Landskrona för sverigedemokraterna.
Expo

Verktyg:

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.