SD-politiker: "Utvisa Ilmar Reepalu"

Publicerad 2009-11-06

Flera ledande politiker med invandrarbakgrund ska utvisas när SD kommer till makten, det skriver SD-politikern Sven-Erik Karlsson från Högsby i en bloggkommentar.
– Jag tycker vi ska vara rädda om Sverige, förklarar han.

Det är i en kommentar på Sverigedemokraten Thoralf Alfssons blogg som Sven-Erik Karlsson går till attack mot flera kända politiker och opinionsbildare med invandrarbakgrund. När SD kommer till makten ska de avskedas och utvisas ur landet, skriver Karlsson. Sven-Erik Karlsson vill bland annat kasta ut socialdemokraterna Ilmar Reepalu och Anders Lago, diskrimineringsombudsmannen Katrin Linna och till och med Bengt Westerberg.

Står för sin kommentar


Sven-Erik Karlsson, som sitter för Sverigedemokraterna i Högsby kommunfullmäktige och har en plats i styrelsen för SD Oskarshamn/Emådalen, står fortfarande för sin kommentar.
– Jag tycker att vi ska vara rädda om Sverige, säger han.

Men trots att han signerar sin kommentar med "S-E Karlsson SD Högsby" vill han inte att den ska blandas ihop med hans parti.
– Det var bara en reflektion som jag fick hastigt och lustigt, det retade mig väl det jag läste där, säger han.
– Men måste väl kunna ha en egen åsikt, även om man håller på Sverigedemokraterna.

"Inget vi står för"


Sverigedemokraterna presschef Mattias Karlsson tar avstånd från Sven-Eriks Karlsson kommentar.
– Detta är givetvis ingenting som vi står för, det är uppenbart, det är bara att titta på vårt program. Jag kan ju också säga att man ska ju absolut inte ska skriva under som sverigedemokrat om det inte är en åsikt som partiet kan stå för.
Daniel Poohl

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA