SD-politiker: "Utvisa Ilmar Reepalu"

Publicerad 2009-11-06

Flera ledande politiker med invandrarbakgrund ska utvisas när SD kommer till makten, det skriver SD-politikern Sven-Erik Karlsson från Högsby i en bloggkommentar.
– Jag tycker vi ska vara rädda om Sverige, förklarar han.

Det är i en kommentar på Sverigedemokraten Thoralf Alfssons blogg som Sven-Erik Karlsson går till attack mot flera kända politiker och opinionsbildare med invandrarbakgrund. När SD kommer till makten ska de avskedas och utvisas ur landet, skriver Karlsson. Sven-Erik Karlsson vill bland annat kasta ut socialdemokraterna Ilmar Reepalu och Anders Lago, diskrimineringsombudsmannen Katrin Linna och till och med Bengt Westerberg.

Står för sin kommentar


Sven-Erik Karlsson, som sitter för Sverigedemokraterna i Högsby kommunfullmäktige och har en plats i styrelsen för SD Oskarshamn/Emådalen, står fortfarande för sin kommentar.
– Jag tycker att vi ska vara rädda om Sverige, säger han.

Men trots att han signerar sin kommentar med "S-E Karlsson SD Högsby" vill han inte att den ska blandas ihop med hans parti.
– Det var bara en reflektion som jag fick hastigt och lustigt, det retade mig väl det jag läste där, säger han.
– Men måste väl kunna ha en egen åsikt, även om man håller på Sverigedemokraterna.

"Inget vi står för"


Sverigedemokraterna presschef Mattias Karlsson tar avstånd från Sven-Eriks Karlsson kommentar.
– Detta är givetvis ingenting som vi står för, det är uppenbart, det är bara att titta på vårt program. Jag kan ju också säga att man ska ju absolut inte ska skriva under som sverigedemokrat om det inte är en åsikt som partiet kan stå för.
Daniel Poohl

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA