SD-politiker: "Utvisa Ilmar Reepalu"

Publicerad 2009-11-06

Flera ledande politiker med invandrarbakgrund ska utvisas när SD kommer till makten, det skriver SD-politikern Sven-Erik Karlsson från Högsby i en bloggkommentar.
– Jag tycker vi ska vara rädda om Sverige, förklarar han.

Det är i en kommentar på Sverigedemokraten Thoralf Alfssons blogg som Sven-Erik Karlsson går till attack mot flera kända politiker och opinionsbildare med invandrarbakgrund. När SD kommer till makten ska de avskedas och utvisas ur landet, skriver Karlsson. Sven-Erik Karlsson vill bland annat kasta ut socialdemokraterna Ilmar Reepalu och Anders Lago, diskrimineringsombudsmannen Katrin Linna och till och med Bengt Westerberg.

Står för sin kommentar


Sven-Erik Karlsson, som sitter för Sverigedemokraterna i Högsby kommunfullmäktige och har en plats i styrelsen för SD Oskarshamn/Emådalen, står fortfarande för sin kommentar.
– Jag tycker att vi ska vara rädda om Sverige, säger han.

Men trots att han signerar sin kommentar med "S-E Karlsson SD Högsby" vill han inte att den ska blandas ihop med hans parti.
– Det var bara en reflektion som jag fick hastigt och lustigt, det retade mig väl det jag läste där, säger han.
– Men måste väl kunna ha en egen åsikt, även om man håller på Sverigedemokraterna.

"Inget vi står för"


Sverigedemokraterna presschef Mattias Karlsson tar avstånd från Sven-Eriks Karlsson kommentar.
– Detta är givetvis ingenting som vi står för, det är uppenbart, det är bara att titta på vårt program. Jag kan ju också säga att man ska ju absolut inte ska skriva under som sverigedemokrat om det inte är en åsikt som partiet kan stå för.
Daniel Poohl

Verktyg:

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.