SD populärt bland Handels-medlemmar

Publicerad 2009-10-13

Nästan var tionde medlem i fackförbundet Handels i nordöstra Skåne och Blekinge hade röstat på Sverigedemokraterna om det val idag visar en ny medlemsundersökning.

Fackförbundet Handels avdelning 4 i nordöstra Skåne och Blekinge har gjort en enkätundersökning bland sina medlemmar, skriver Helsingborgs Dagblad. Mätningen visar att 9,7 procent av avdelningens medlemmar skulle rösta på Sverigedemokraterna om det var val idag.

Mätningen bekräftar det starka stöd som redan finns för partiet i regionen. I de allmänna valen 2006 och i Europaparlamentsvalet i år utmärkte sig nordöstra Skåne och Blekinge bland partiets starkaste fästen. I sommarens Europaparlamentsvalet fick Sverigedemokraterna till exempel över 8 procent i Kristianstad. I riksdagsvalet nådde partiet nästan 8 procent i Sölvesborg och hade upp emot 7 procent i ett antal andra kommuner i regionen.
Alexander Bengtsson

Verktyg:

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.