SD populärt bland Handels-medlemmar

Publicerad 2009-10-13

Nästan var tionde medlem i fackförbundet Handels i nordöstra Skåne och Blekinge hade röstat på Sverigedemokraterna om det val idag visar en ny medlemsundersökning.

Fackförbundet Handels avdelning 4 i nordöstra Skåne och Blekinge har gjort en enkätundersökning bland sina medlemmar, skriver Helsingborgs Dagblad. Mätningen visar att 9,7 procent av avdelningens medlemmar skulle rösta på Sverigedemokraterna om det var val idag.

Mätningen bekräftar det starka stöd som redan finns för partiet i regionen. I de allmänna valen 2006 och i Europaparlamentsvalet i år utmärkte sig nordöstra Skåne och Blekinge bland partiets starkaste fästen. I sommarens Europaparlamentsvalet fick Sverigedemokraterna till exempel över 8 procent i Kristianstad. I riksdagsvalet nådde partiet nästan 8 procent i Sölvesborg och hade upp emot 7 procent i ett antal andra kommuner i regionen.
Alexander Bengtsson

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA