SD populärt bland Handels-medlemmar

Publicerad 2009-10-13

Nästan var tionde medlem i fackförbundet Handels i nordöstra Skåne och Blekinge hade röstat på Sverigedemokraterna om det val idag visar en ny medlemsundersökning.

Fackförbundet Handels avdelning 4 i nordöstra Skåne och Blekinge har gjort en enkätundersökning bland sina medlemmar, skriver Helsingborgs Dagblad. Mätningen visar att 9,7 procent av avdelningens medlemmar skulle rösta på Sverigedemokraterna om det var val idag.

Mätningen bekräftar det starka stöd som redan finns för partiet i regionen. I de allmänna valen 2006 och i Europaparlamentsvalet i år utmärkte sig nordöstra Skåne och Blekinge bland partiets starkaste fästen. I sommarens Europaparlamentsvalet fick Sverigedemokraterna till exempel över 8 procent i Kristianstad. I riksdagsvalet nådde partiet nästan 8 procent i Sölvesborg och hade upp emot 7 procent i ett antal andra kommuner i regionen.
Alexander Bengtsson

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA