Sd utan partistöd i Simrishamn

Publicerad 2009-01-12

Sverigedemokraterna i Simrishamn blir utan partistöd, det står klart sedan Kammarrätten i Göteborg meddelat att de inte kommer att behandla partiets överklagan mot kommunens beslut att frysa utbetalningarna till partiet, rapporterar P4 Kristianstad.

Simrishamns kommun beslutade 2008 att inte betala ut något partistöd till Sverigedemokraterna eftersom partiets stolar i kommunfullmäktige stod tomma. Sverigedemokraterna överklagade beslutet, först till Länsrätten som avvisade partiets överklagan, sedan till Kammarrätten som nu alltså meddelat att de går på Länsrättens linje.

Simrishamns kommun är inte den första kommunen där Sverigedemokraterna blir utan partistöd. Den 26 augusti kunde TT rapportera att många kommuner runt om i landet vill dra in Sverigedemokraternas partistöd. De många avhopp som partiet drabbats av gör att flera av partiets stolar står tomma. Enligt TT har även kommuner som Borgholm, Nybro, Köping, Tingsryd, Vadstena, och Vagnhärad nekat Sverigedemokraterna partistöd.

Enligt Valmyndigheten hade Sverigedemokraterna efter valet 2006 14 tomma stolar. I den senaste sammanställningen från Valmyndigheten från den 31 oktober 2008 hade antalet tomma stolar växt till 41.

Fler artiklar om samma ämne:
Sverigedemokraterna får rätt till partistöd
SD kritiseras för hantering av partistöd
Fortsatt partistöd trots tom stol
KU föreslås utreda partistöd
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA