Sd utan partistöd i Simrishamn

Publicerad 2009-01-12

Sverigedemokraterna i Simrishamn blir utan partistöd, det står klart sedan Kammarrätten i Göteborg meddelat att de inte kommer att behandla partiets överklagan mot kommunens beslut att frysa utbetalningarna till partiet, rapporterar P4 Kristianstad.

Simrishamns kommun beslutade 2008 att inte betala ut något partistöd till Sverigedemokraterna eftersom partiets stolar i kommunfullmäktige stod tomma. Sverigedemokraterna överklagade beslutet, först till Länsrätten som avvisade partiets överklagan, sedan till Kammarrätten som nu alltså meddelat att de går på Länsrättens linje.

Simrishamns kommun är inte den första kommunen där Sverigedemokraterna blir utan partistöd. Den 26 augusti kunde TT rapportera att många kommuner runt om i landet vill dra in Sverigedemokraternas partistöd. De många avhopp som partiet drabbats av gör att flera av partiets stolar står tomma. Enligt TT har även kommuner som Borgholm, Nybro, Köping, Tingsryd, Vadstena, och Vagnhärad nekat Sverigedemokraterna partistöd.

Enligt Valmyndigheten hade Sverigedemokraterna efter valet 2006 14 tomma stolar. I den senaste sammanställningen från Valmyndigheten från den 31 oktober 2008 hade antalet tomma stolar växt till 41.

Fler artiklar om samma ämne:
Sverigedemokraterna får rätt till partistöd
SD kritiseras för hantering av partistöd
Fortsatt partistöd trots tom stol
KU föreslås utreda partistöd
Expo

Verktyg:

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.