Sd utan partistöd i Simrishamn

Publicerad 2009-01-12

Sverigedemokraterna i Simrishamn blir utan partistöd, det står klart sedan Kammarrätten i Göteborg meddelat att de inte kommer att behandla partiets överklagan mot kommunens beslut att frysa utbetalningarna till partiet, rapporterar P4 Kristianstad.

Simrishamns kommun beslutade 2008 att inte betala ut något partistöd till Sverigedemokraterna eftersom partiets stolar i kommunfullmäktige stod tomma. Sverigedemokraterna överklagade beslutet, först till Länsrätten som avvisade partiets överklagan, sedan till Kammarrätten som nu alltså meddelat att de går på Länsrättens linje.

Simrishamns kommun är inte den första kommunen där Sverigedemokraterna blir utan partistöd. Den 26 augusti kunde TT rapportera att många kommuner runt om i landet vill dra in Sverigedemokraternas partistöd. De många avhopp som partiet drabbats av gör att flera av partiets stolar står tomma. Enligt TT har även kommuner som Borgholm, Nybro, Köping, Tingsryd, Vadstena, och Vagnhärad nekat Sverigedemokraterna partistöd.

Enligt Valmyndigheten hade Sverigedemokraterna efter valet 2006 14 tomma stolar. I den senaste sammanställningen från Valmyndigheten från den 31 oktober 2008 hade antalet tomma stolar växt till 41.

Fler artiklar om samma ämne:
Sverigedemokraterna får rätt till partistöd
SD kritiseras för hantering av partistöd
Fortsatt partistöd trots tom stol
KU föreslås utreda partistöd
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA