SD vill stoppa bidrag till invandrarföreningar

Publicerad 2009-09-01

I en motion till Sundsvall kommunfullmäktige föreslår sverigedemokraten Johnny Skallin att kommunen omedelbart ska slopa alla bidrag till invandringföreningar, skriver Sundsvalls Dagblad.

Johnny Skallin menar i sin motion att devisen "ta seden dit man kommer" inte längre gäller i Sverige. Och att en av orsakerna är invandrarföreningarna. Skallin menar att föreningarna motverkar den assimilering som hans parti står för. I sin motion skriver han: "Årligen betalas det ut hundratusentals kronor i kommunala bidrag till invandrarförening vars syfte är att upprätthålla och förstärka hemlandets kultur och identitet i Sverige. Det främjar inte assimilering, eller integration som är det uttalade målet för riksdagspartierna".

Nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration i Sundsvalls kommun föreslog i ett yttrande att Skallins motion ska avslås helt och hållet. Nämndens socialdemokratiske ordförande Joao Pinheiro jämför Skallins motion med 1930-talets extremhöger.
- Det handlade nu som då att de vill göra skillnad på folk och folk, att skapa en vi och dom-mentalitet, säger han till Sundsvalls Dagblad.
Alexander Bengtsson

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA