SD vill stoppa bidrag till invandrarföreningar

Publicerad 2009-09-01

I en motion till Sundsvall kommunfullmäktige föreslår sverigedemokraten Johnny Skallin att kommunen omedelbart ska slopa alla bidrag till invandringföreningar, skriver Sundsvalls Dagblad.

Johnny Skallin menar i sin motion att devisen "ta seden dit man kommer" inte längre gäller i Sverige. Och att en av orsakerna är invandrarföreningarna. Skallin menar att föreningarna motverkar den assimilering som hans parti står för. I sin motion skriver han: "Årligen betalas det ut hundratusentals kronor i kommunala bidrag till invandrarförening vars syfte är att upprätthålla och förstärka hemlandets kultur och identitet i Sverige. Det främjar inte assimilering, eller integration som är det uttalade målet för riksdagspartierna".

Nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration i Sundsvalls kommun föreslog i ett yttrande att Skallins motion ska avslås helt och hållet. Nämndens socialdemokratiske ordförande Joao Pinheiro jämför Skallins motion med 1930-talets extremhöger.
- Det handlade nu som då att de vill göra skillnad på folk och folk, att skapa en vi och dom-mentalitet, säger han till Sundsvalls Dagblad.
Alexander Bengtsson

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA