SD:s nej till moskébygge förvånar motståndare

Publicerad 2009-10-12

I Karlskrona röstade Sverigedemokraterna till slut nej till moskébygge. Det förvånar partiets motståndare.

I slutet av förra veckan godkände miljö- och byggnadsnämnden i Karlskrona Islamiska föreningens planer på att bygga en moské och en minaret på området Kungsmarken, skriver Sydöstran. Sverigedemokraterna var emot beslutet.

- Det är anmärkningsvärt att Sverigedemokraterna säger nej, säger nämndens ordförande Carl-Göran Svensson (m) till Sydöstran.

Nämndordförandens motiverar sin förvåning med att Sverigedemokraternas gruppledare i kommunfullmäktige, Richard Jomshof, tidigare i kommunfullmäktige pratat väl om blandbebyggelse i området.

Första gången frågan om en eventuell moskébyggnation var uppe i Karlskronas miljö- och byggnadsnämnd röstade Sverigedemokraternas representant ja till ett tillstånd. Partiet har dock efter det ändrat uppfattning i frågan.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA