SD:s nej till moskébygge förvånar motståndare

Publicerad 2009-10-12

I Karlskrona röstade Sverigedemokraterna till slut nej till moskébygge. Det förvånar partiets motståndare.

I slutet av förra veckan godkände miljö- och byggnadsnämnden i Karlskrona Islamiska föreningens planer på att bygga en moské och en minaret på området Kungsmarken, skriver Sydöstran. Sverigedemokraterna var emot beslutet.

- Det är anmärkningsvärt att Sverigedemokraterna säger nej, säger nämndens ordförande Carl-Göran Svensson (m) till Sydöstran.

Nämndordförandens motiverar sin förvåning med att Sverigedemokraternas gruppledare i kommunfullmäktige, Richard Jomshof, tidigare i kommunfullmäktige pratat väl om blandbebyggelse i området.

Första gången frågan om en eventuell moskébyggnation var uppe i Karlskronas miljö- och byggnadsnämnd röstade Sverigedemokraternas representant ja till ett tillstånd. Partiet har dock efter det ändrat uppfattning i frågan.
Expo

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.