SD:s nej till moskébygge förvånar motståndare

Publicerad 2009-10-12

I Karlskrona röstade Sverigedemokraterna till slut nej till moskébygge. Det förvånar partiets motståndare.

I slutet av förra veckan godkände miljö- och byggnadsnämnden i Karlskrona Islamiska föreningens planer på att bygga en moské och en minaret på området Kungsmarken, skriver Sydöstran. Sverigedemokraterna var emot beslutet.

- Det är anmärkningsvärt att Sverigedemokraterna säger nej, säger nämndens ordförande Carl-Göran Svensson (m) till Sydöstran.

Nämndordförandens motiverar sin förvåning med att Sverigedemokraternas gruppledare i kommunfullmäktige, Richard Jomshof, tidigare i kommunfullmäktige pratat väl om blandbebyggelse i området.

Första gången frågan om en eventuell moskébyggnation var uppe i Karlskronas miljö- och byggnadsnämnd röstade Sverigedemokraternas representant ja till ett tillstånd. Partiet har dock efter det ändrat uppfattning i frågan.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA