Skadestånd till ledare för nationalistparti i Slovakien

Publicerad 2009-06-15

Jan Slota, ledare för det slovakiska högerextrema partiet SNS, har tilldömts ett skadestånd på 20 000 Euro för en artikel i en slovakisk dagstidning.

I artikeln avslöjas att Jan Slota i sin ungdom hade samröre med en känd slovakisk kriminell. Artikeln, som hade rubriken "Han blev ledare över tjuvarna" var enligt Slota missvisande.

Ägarna till den slovakiska dagstidningen har överklagat domen. Enligt The Slovak Spectator undrar Jana Prístavková. PR-ansvarig på förlaget Ringier, hur domstolen kan tro att läsarna inte förstår att rubriken inte handlar om Jan Slota, utan om hans kriminella vän Jozef Rendek.

Jan Slotas slovakiska nationalistparti fick nyligen ett mandat i Europaparlamentet.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA