Skrek "judesvin" och gjorde Hitlerhälsning

Publicerad 2009-11-17

Två personer som skanderat "Sieg Heil", gjort Hitlerhälsning och kallat personer för "judesvin" dömdes av Umeå tingsrätt till dagsböter och villkorlig dom, skriver Västerbottens Folkblad.

Det var i maj som de två berusade männen, 24 och 25 år gamla, uppträdde hotfullt mot personer som stod utanför en restaurang och rökte. Händelsen sågs av två civila poliser, som ingrep mot männen. I samband med omhändertagandet blev en av männen våldsam och riktade slag och sprakar mot polisen. Båda männen döms för hets mot folkgrupp och en av dem även för våld mot tjänsteman.
Expo

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.