Skrek "judesvin" och gjorde Hitlerhälsning

Publicerad 2009-11-17

Två personer som skanderat "Sieg Heil", gjort Hitlerhälsning och kallat personer för "judesvin" dömdes av Umeå tingsrätt till dagsböter och villkorlig dom, skriver Västerbottens Folkblad.

Det var i maj som de två berusade männen, 24 och 25 år gamla, uppträdde hotfullt mot personer som stod utanför en restaurang och rökte. Händelsen sågs av två civila poliser, som ingrep mot männen. I samband med omhändertagandet blev en av männen våldsam och riktade slag och sprakar mot polisen. Båda männen döms för hets mot folkgrupp och en av dem även för våld mot tjänsteman.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA