SMR-aktivist misstänkt för grov misshandel

Publicerad 2009-06-10

En 23-årig aktivist från Svenska Motståndsrörelsen (SMR) misstänks för försök till grov misshandel efter gruppens nationaldagsfirande i Skellefteå, enligt Piteå-Tidningen

Under lördagens nationaldag samlade SMR strax över tjugo personer i Skellefteå. Samtidigt samlades 800 antirasister på samma plats för att protestera mot nazisternas närvaro. I samband med att det uppstod bråk på platsen ska den 23-årige mannen ha brutit upp en gatsten och kastat denna mot folkmassan.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA