SMR-aktivist misstänkt för grov misshandel

Publicerad 2009-06-10

En 23-årig aktivist från Svenska Motståndsrörelsen (SMR) misstänks för försök till grov misshandel efter gruppens nationaldagsfirande i Skellefteå, enligt Piteå-Tidningen

Under lördagens nationaldag samlade SMR strax över tjugo personer i Skellefteå. Samtidigt samlades 800 antirasister på samma plats för att protestera mot nazisternas närvaro. I samband med att det uppstod bråk på platsen ska den 23-årige mannen ha brutit upp en gatsten och kastat denna mot folkmassan.
Expo

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.