Spanska nazister gripna av polis

Publicerad 2009-06-02

Polisen i Madrid arresterade förra måndagen fem medlemmar från den nynazistiska gruppen Comando Navajero. Gruppen anklagas för hot, skadegörelse och brott mot mänskliga rättigheter, rapporterar Herald Tribune.

Gruppen upptäcktes efter att polisen noterat att antalet brott i området där Navajero Command höll till hade ökat. Brotten det rörde sig om var skadegörelse, hot och antisemitiskt klotter. Förra måndagen rapporterade polisen att Navajero Commands hemsida hade stängts ner.
Expo

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.