Sprayade rasistiska slagord på 18 bilar

Publicerad 2009-09-09

22-åring misstänks för skadegörelse i centrala Kristinehamn och för hets mot folkgrupp efter att ha sprayat rasistiska slagord.

En 22-årig man greps natten mot tisdagen misstänkt för skadegörelse. Polisen fick ett larm vid halv tre tiden om att en man i centrala Kristinehamn ägnade sig åt skadegörelse, skriver Värmlands folkblad.
Polisen kunde konstatera att 18 bilar och fyra hus hade sprayats. På flera ställen var det även sprayat rasistiska slagord vilket kan bedömas som hets mot folkgrupp. Den 22-årige mannen som är misstänkt för brottet hade sprayfärg på fingrarna och är inte känd av polis sedan tidigare.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA