Sprayade rasistiska slagord på 18 bilar

Publicerad 2009-09-09

22-åring misstänks för skadegörelse i centrala Kristinehamn och för hets mot folkgrupp efter att ha sprayat rasistiska slagord.

En 22-årig man greps natten mot tisdagen misstänkt för skadegörelse. Polisen fick ett larm vid halv tre tiden om att en man i centrala Kristinehamn ägnade sig åt skadegörelse, skriver Värmlands folkblad.
Polisen kunde konstatera att 18 bilar och fyra hus hade sprayats. På flera ställen var det även sprayat rasistiska slagord vilket kan bedömas som hets mot folkgrupp. Den 22-årige mannen som är misstänkt för brottet hade sprayfärg på fingrarna och är inte känd av polis sedan tidigare.
Expo

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.