Stopp för SD-annonser

Publicerad 2009-09-18

I onsdags deklarerade Aftonbladets chefredaktör Jan Helin att tidningen inte kommer att ta in annonser från Sverigedemokraterna. Nu visar det sig att även Sydsvenska Dagbladet nekat Sverigedemokraterna från att annonsera.

I ett pressmeddelande från Sverigedemokraterna anklagade pressekreteraren Mattias Karlsson Sydsvenskan för syssla med "politisk censur":
– I en demokrati är det väljarna och inte massmedia som skall bestämma vilka budskap som är bra, respektive dåliga.

Men enligt Sydsvenskans chefredaktör Daniel Sandström har tidningen inget generellt stopp för annonser från Sverigedemokraterna. Den här gången var det annonsens budskap "Nej till islamisering" som gjorde att tidningen sa nej.
– Vi inför inte annonser som är kränkande eller bryter mot den demokratiska värdegrunden. "Nej till islamisering", är hets mot religionsutövare, inte religionskritik, säger Daniel Sandström i Sydsvenska Dagbladet.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA