Stopp för SD-annonser

Publicerad 2009-09-18

I onsdags deklarerade Aftonbladets chefredaktör Jan Helin att tidningen inte kommer att ta in annonser från Sverigedemokraterna. Nu visar det sig att även Sydsvenska Dagbladet nekat Sverigedemokraterna från att annonsera.

I ett pressmeddelande från Sverigedemokraterna anklagade pressekreteraren Mattias Karlsson Sydsvenskan för syssla med "politisk censur":
– I en demokrati är det väljarna och inte massmedia som skall bestämma vilka budskap som är bra, respektive dåliga.

Men enligt Sydsvenskans chefredaktör Daniel Sandström har tidningen inget generellt stopp för annonser från Sverigedemokraterna. Den här gången var det annonsens budskap "Nej till islamisering" som gjorde att tidningen sa nej.
– Vi inför inte annonser som är kränkande eller bryter mot den demokratiska värdegrunden. "Nej till islamisering", är hets mot religionsutövare, inte religionskritik, säger Daniel Sandström i Sydsvenska Dagbladet.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA