Stora mängder vapen påträffat i Lake County

Publicerad 2009-09-14

En far och en son i Lake County i USA står åtalade för bland annat vapenbrott. Vid en husrannsakan påträffades även nazistiskt material, skriver Chicagobreakingnews.

I torsdags åtalades två män för ett stort antal brott. Vid husrannsakan påträffades stora mängder vapen. Männen förvarade tårgas, landminor, ljuddämpare, raketgevär och manualer för att göra sprängmedel i sitt hem.

I de två männens gemensamma bostad hittades också nazistisk propaganda samt fyrahundra gram marijuana. Polisen misstänker att männen har sympatier för vit makt-rörelsen.
Expo

Verktyg:

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.