Svensk nazist anhållen i Tyskland

Publicerad 2009-02-20

En av de tre svenska nazister som sedan i lördags jagas av tysk polis har anhållits i sin frånvaro. Mannen är misstänkt för grov misshandel och våldsamt upplopp, rapporterar TT.

Mannen misstänks ha varit delaktig i en misshandel vid parkeringsplats i Thüringen där även motdemonstranter stannat. Fyra till fem personer ska ha misshandlats av nazisterna, en så allvarligt att han fick föras till sjukhus med svåra skallskador.

Enligt TT tror tysk polis att samtliga tre svenskar deltog i misshandeln och att de nu befinner sig i Sverige.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA