Svensk nazist anhållen i Tyskland

Publicerad 2009-02-20

En av de tre svenska nazister som sedan i lördags jagas av tysk polis har anhållits i sin frånvaro. Mannen är misstänkt för grov misshandel och våldsamt upplopp, rapporterar TT.

Mannen misstänks ha varit delaktig i en misshandel vid parkeringsplats i Thüringen där även motdemonstranter stannat. Fyra till fem personer ska ha misshandlats av nazisterna, en så allvarligt att han fick föras till sjukhus med svåra skallskador.

Enligt TT tror tysk polis att samtliga tre svenskar deltog i misshandeln och att de nu befinner sig i Sverige.
Expo

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.