Sverigedemokrat fälldes för förtal

Publicerad 2009-04-21

Framstående sverigedemokrat från Helsingborg fälldes i dag för förtal av före detta partimedlem. Tingsrätten ser kränkningen som allvarlig och dömer ut skadestånd på femtusen kronor.

Den sverigedemokratiska politikern sitter i den lokala styrelsen i Helsingborg och är produktionsansvarig för Sverigedemokraternas satsning på webb-tv.
I maj förra året publicerade han ett inlägg på sin blogg som Helsingborgs tingsrätt bedömer som en allvarlig kränkning.
Han beskrev den före detta partimedlemmen som att vara mytoman, ha en svår psykos, alkoholproblem, blandmissbruk, var hustrumisshandlare och kriminell.
Sverigedemokraten hävdade för tingrätten att han lade ut inlägget påverkad av en depression.

Tingsrätten slog fast att sverigedemokraten ska betala ett skadestånd på 5 000 kr och stå för den före detta partimedlemmens rättegångskostnader.
Kenny Hjälte

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.