Sverigedemokrat fälldes för förtal

Publicerad 2009-04-21

Framstående sverigedemokrat från Helsingborg fälldes i dag för förtal av före detta partimedlem. Tingsrätten ser kränkningen som allvarlig och dömer ut skadestånd på femtusen kronor.

Den sverigedemokratiska politikern sitter i den lokala styrelsen i Helsingborg och är produktionsansvarig för Sverigedemokraternas satsning på webb-tv.
I maj förra året publicerade han ett inlägg på sin blogg som Helsingborgs tingsrätt bedömer som en allvarlig kränkning.
Han beskrev den före detta partimedlemmen som att vara mytoman, ha en svår psykos, alkoholproblem, blandmissbruk, var hustrumisshandlare och kriminell.
Sverigedemokraten hävdade för tingrätten att han lade ut inlägget påverkad av en depression.

Tingsrätten slog fast att sverigedemokraten ska betala ett skadestånd på 5 000 kr och stå för den före detta partimedlemmens rättegångskostnader.
Kenny Hjälte

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA