Sverigedemokrat riskerar uteslutas

Publicerad 2009-09-01

Sverigedemokraterna har öppnat ett uteslutningsärende mot Jan Hansveden i Landskrona. Detta efter att han ansökt om ett förhandsbesked gällande ett moskébygge på en av hans fastigheter, skriver Kvällsposten.

Sverigedemokraten Jan Hansveden har sedan två år tillbaka försökt sälja sin fastighet i centrala Landskrona. Det bästa budet ska han enligt egna uppgifter ha fått från någon som vill bygga en moské på platsen, skriver Kvällsposten. Han har hos kommunen ansökt om ett förhandsbesked för ett moskébygge på tomten. Det har fått partiet att reagera.

– Är han seriös med sina planer på att bygga en moské i centrala Landskrona kan han inte längre vara med i Sveridemokraterna, säger Mattias Karlsson, presschef och styrelseledamot för Sverigedemokraterna till Kvällsposten.

Jan Hanseveden själv är inte, enligt Kvällsposten, orolig för att uteslutas utan räknar med att bli kvar i partiet.
Expo

Verktyg:

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Fördubbling av rasistiska våldsdåd i Tyskland

Antalet rasistiska våldsdåd har fördubblats i Tyskland jämfört med förra året. Våldet i år har hittills krävt sju personers liv. Sammanlagt har mer än 1 800 hatbrott mot flyktingar registrerats.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro