Sverigedemokrat riskerar uteslutas

Publicerad 2009-09-01

Sverigedemokraterna har öppnat ett uteslutningsärende mot Jan Hansveden i Landskrona. Detta efter att han ansökt om ett förhandsbesked gällande ett moskébygge på en av hans fastigheter, skriver Kvällsposten.

Sverigedemokraten Jan Hansveden har sedan två år tillbaka försökt sälja sin fastighet i centrala Landskrona. Det bästa budet ska han enligt egna uppgifter ha fått från någon som vill bygga en moské på platsen, skriver Kvällsposten. Han har hos kommunen ansökt om ett förhandsbesked för ett moskébygge på tomten. Det har fått partiet att reagera.

– Är han seriös med sina planer på att bygga en moské i centrala Landskrona kan han inte längre vara med i Sveridemokraterna, säger Mattias Karlsson, presschef och styrelseledamot för Sverigedemokraterna till Kvällsposten.

Jan Hanseveden själv är inte, enligt Kvällsposten, orolig för att uteslutas utan räknar med att bli kvar i partiet.
Expo

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA