Sverigedemokrat riskerar uteslutas

Publicerad 2009-09-01

Sverigedemokraterna har öppnat ett uteslutningsärende mot Jan Hansveden i Landskrona. Detta efter att han ansökt om ett förhandsbesked gällande ett moskébygge på en av hans fastigheter, skriver Kvällsposten.

Sverigedemokraten Jan Hansveden har sedan två år tillbaka försökt sälja sin fastighet i centrala Landskrona. Det bästa budet ska han enligt egna uppgifter ha fått från någon som vill bygga en moské på platsen, skriver Kvällsposten. Han har hos kommunen ansökt om ett förhandsbesked för ett moskébygge på tomten. Det har fått partiet att reagera.

– Är han seriös med sina planer på att bygga en moské i centrala Landskrona kan han inte längre vara med i Sveridemokraterna, säger Mattias Karlsson, presschef och styrelseledamot för Sverigedemokraterna till Kvällsposten.

Jan Hanseveden själv är inte, enligt Kvällsposten, orolig för att uteslutas utan räknar med att bli kvar i partiet.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA