Sverigedemokrat riskerar uteslutning

Publicerad 2009-03-13

Sverigedemokraten och nämndepolitikern Björn Pålsson från Landskrona behåller sina politiska uppdrag i kommunen trots att hans partiledning vill få bort honom, skriver Helsingborgs Dagblad på sin hemsida.

Anledningen till att Sverigedemokraterna vill peta Björn Pålsson från sina uppdrag är att han för några veckor sedan skickade kränkande mejl till Republikanska föreningen. Där berättade han i utmålande ordalag att han var upprörd över att föreningen arbetar för att avskaffa monarkin.

"Ni är inget annat än några sinnesslöa idioter" och ni är ett "stort jävla skämt och det gäller era familjer också", skrev Björn Pålsson bland annat. Det första mejlet undertecknades med "sverigedemokrat och rojalist".

Björn Pålssons agerande fick den lokala partiledningen i Landskrona att se rött och uppmanade Pålsson att lämna sina politiska uppdrag. Några dagar senare skrev Pålsson ett nytt mejl till Republikanska föreningen där han bad om ursäkt. Pålsson skrev även till kommunen och berättade att han ville lämna alla sina politiska uppdrag med omedelbar verkan.

Men i tisdags ändrade han sig, skriver Helsingborgs Dagblad. Eftersom inget formellt beslut fattats om hans avgång blir Pålsson kvar i kommunen som sverigedemokratisk politiker trots att hans parti inte vill ha honom där.

Stefan Olsson, ordförande i Sverigedemokraterna i Landskrona, är besviken på hur Björn Pålsson agerat.

- Han har först sagt att han gick med på att lämna sina uppdrag. Då hade han kunnat vara välkommen tillbaka 2010, säger Stefan Olsson till Helsingborgs Dagblad.

Enligt Helsingborgs Dagblad går Björn Pålssons medlemskap i Sverigedemokraterna ut i slutet av mars och ett formellt uteslutningsärende inväntas tills partiet vet om han förnyar sitt medlemskap eller inte.
Johannes Jakobsson

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA