Sverigedemokrat riskerar uteslutning

Publicerad 2009-03-13

Sverigedemokraten och nämndepolitikern Björn Pålsson från Landskrona behåller sina politiska uppdrag i kommunen trots att hans partiledning vill få bort honom, skriver Helsingborgs Dagblad på sin hemsida.

Anledningen till att Sverigedemokraterna vill peta Björn Pålsson från sina uppdrag är att han för några veckor sedan skickade kränkande mejl till Republikanska föreningen. Där berättade han i utmålande ordalag att han var upprörd över att föreningen arbetar för att avskaffa monarkin.

"Ni är inget annat än några sinnesslöa idioter" och ni är ett "stort jävla skämt och det gäller era familjer också", skrev Björn Pålsson bland annat. Det första mejlet undertecknades med "sverigedemokrat och rojalist".

Björn Pålssons agerande fick den lokala partiledningen i Landskrona att se rött och uppmanade Pålsson att lämna sina politiska uppdrag. Några dagar senare skrev Pålsson ett nytt mejl till Republikanska föreningen där han bad om ursäkt. Pålsson skrev även till kommunen och berättade att han ville lämna alla sina politiska uppdrag med omedelbar verkan.

Men i tisdags ändrade han sig, skriver Helsingborgs Dagblad. Eftersom inget formellt beslut fattats om hans avgång blir Pålsson kvar i kommunen som sverigedemokratisk politiker trots att hans parti inte vill ha honom där.

Stefan Olsson, ordförande i Sverigedemokraterna i Landskrona, är besviken på hur Björn Pålsson agerat.

- Han har först sagt att han gick med på att lämna sina uppdrag. Då hade han kunnat vara välkommen tillbaka 2010, säger Stefan Olsson till Helsingborgs Dagblad.

Enligt Helsingborgs Dagblad går Björn Pålssons medlemskap i Sverigedemokraterna ut i slutet av mars och ett formellt uteslutningsärende inväntas tills partiet vet om han förnyar sitt medlemskap eller inte.
Johannes Jakobsson

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA