Sverigedemokrat uppmanas lämna sitt uppdrag

Publicerad 2009-09-28

Den sverigedemokratiska kommunpolitikern Jan Hansveden uppmanas av partistyrelsen att avsäga sig sina politiska uppdrag och inte kandidera i det kommande valet.

Om han gör det kan han få stanna kvar i partiet, rapporterar TT.

Det var Hansvedens utspel om att tillåta ett moskébygge på en av hans tomter som fick Sverigedemokraternas partistyrelse att se rött. I somras bad han Landskrona kommun om synpunkter på det tilltänkta bygget. Ett bygge som ligger stick i stäv med Sverigedemokraternas ideologi.

- Jan Hansveden uppmanas att avsäga sig sina uppdrag och att ligga lågt ett tag. Det ger inget trovärdigt intryck att som SD-politiker lägga ett ironiskt och skämtsamt förslag, säger Carina Herrstedt, suppleant i partistyrelsen, till Helsingborgs Dagblad.

Jan Hansveden säger till Helsingborgs dagblad att han ska fundera över partistyrelsens villkor. Samtidigt tillbakavisar han att det skulle röra sig om ett skämt.

- Nej, det var inget skämt. Jag har många som lagt bud på fastigheten och vill köpa, säger han.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA