Sverigedemokrat uppmanas lämna sitt uppdrag

Publicerad 2009-09-28

Den sverigedemokratiska kommunpolitikern Jan Hansveden uppmanas av partistyrelsen att avsäga sig sina politiska uppdrag och inte kandidera i det kommande valet.

Om han gör det kan han få stanna kvar i partiet, rapporterar TT.

Det var Hansvedens utspel om att tillåta ett moskébygge på en av hans tomter som fick Sverigedemokraternas partistyrelse att se rött. I somras bad han Landskrona kommun om synpunkter på det tilltänkta bygget. Ett bygge som ligger stick i stäv med Sverigedemokraternas ideologi.

- Jan Hansveden uppmanas att avsäga sig sina uppdrag och att ligga lågt ett tag. Det ger inget trovärdigt intryck att som SD-politiker lägga ett ironiskt och skämtsamt förslag, säger Carina Herrstedt, suppleant i partistyrelsen, till Helsingborgs Dagblad.

Jan Hansveden säger till Helsingborgs dagblad att han ska fundera över partistyrelsens villkor. Samtidigt tillbakavisar han att det skulle röra sig om ett skämt.

- Nej, det var inget skämt. Jag har många som lagt bud på fastigheten och vill köpa, säger han.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA