Sverigedemokrater stäms för tredje gången

Publicerad 2009-12-09

Fredrik Jönsson anmäler sverigedemokraterna Carina Herrstedt och Stefan Olsson för tredje gången. Vid de två tidigare tillfällena har de båda sverigedemokraterna fällts.

Fredrik Jönsson, som är aktiv i Sveriges kommunistiska ungdomsförbund, har lämnat in en stämningsansökan till Lunds tingrätt. Enligt Jönsson har Carina Herrstedt, vice ordförande i Sverigedemokraterna, och Stefan Olsson, lokal ordförande i Landskrona, på sin blogg förtalat honom. Även bland kommentarerna på bloggen ska det enligt Fredrik Jönsson ha förekommit texter som förtalar honom. Jönsson yrkar på skadestånd och att de båda sverigedemokraterna bekostar en publicering av domen.

Det är den tredje anmälan som Fredrik Jönsson gör mot Herrstedt och Olsson. Vid de två tidigare tillfällena har de båda fällts och tvingats betala skadestånd till Jönsson. Även ordförande för Sverigedemokreterna i Östergötland, Markus Wiechel, har nyligen stämts för förtal av Jönsson.

Stefan Olsson säger till Dagens Nyheter att han underkänner domarna och att det svenska rättssystemet är "genomkorrumperat". Sverigedemokraternas presschef , Mattias Karlsson, uppger till Sydsvenskan att förtalsdomarna inte kommer att påverka Herrstedts och Olssons ställning i partiet. Enligt Mattias Karlsson finns det "förmildrande omständigheter" eftersom Fredrik Jönsson företräder en rörelse som partiet "betraktar som odemokratisk".
Anders Dalsbro

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA