Sverigedemokraterna får rätt till partistöd i Norrköping

Publicerad 2009-06-15

Sverigedemokraterna har rätt till ersättning för partiets obesatta mandat i Norrköpings kommunfullmäktige. Det står klart efter ett dom från Kammarrätten, rapporterar Norrköpings tidningar.

Det är efter en långdragen juridisk process som Sverigedemokraterna nu till slut får rätt till ersättning från kommunen.

I valet 2006 fick partiet två mandat i Norrköpings kommunfullmäktige. Ett av mandaten besattes av Peter Carlsson och efter en rad avhopp kom den andra stolen att stå tom. I slutet av 2007 beslutade kommunfullmäktige att partistöden bara skulle betalas för de besatta mandat. Sverigedemokraterna överklagade beslutet till Länsrätten som ett drygt år senare dömde till Sverigedemokraternas fördel. Men när väl domen kom hade även Peter Carlsson lämnat sin stol, vilket fick kommunen att överklaga ärendet till Kammarrätten. Nu slår alltså Kammarrätten fast att Sverigedemokraterna har rätt till ersättning för sina obesatta mandat.

Enligt Norrköpings tidningar kommer kommunen få betala drygt 25 000 kronor per mandat, utöver grundbidraget på 75 000 kronor.

Relaterade artiklar


Partistöd till SD i Lekeberg
Sverigedemokraterna får rätt till partistöd
Sd utan partistöd i Simrishamn
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA