Sverigedemokraterna får rätt till partistöd i Norrköping

Publicerad 2009-06-15

Sverigedemokraterna har rätt till ersättning för partiets obesatta mandat i Norrköpings kommunfullmäktige. Det står klart efter ett dom från Kammarrätten, rapporterar Norrköpings tidningar.

Det är efter en långdragen juridisk process som Sverigedemokraterna nu till slut får rätt till ersättning från kommunen.

I valet 2006 fick partiet två mandat i Norrköpings kommunfullmäktige. Ett av mandaten besattes av Peter Carlsson och efter en rad avhopp kom den andra stolen att stå tom. I slutet av 2007 beslutade kommunfullmäktige att partistöden bara skulle betalas för de besatta mandat. Sverigedemokraterna överklagade beslutet till Länsrätten som ett drygt år senare dömde till Sverigedemokraternas fördel. Men när väl domen kom hade även Peter Carlsson lämnat sin stol, vilket fick kommunen att överklaga ärendet till Kammarrätten. Nu slår alltså Kammarrätten fast att Sverigedemokraterna har rätt till ersättning för sina obesatta mandat.

Enligt Norrköpings tidningar kommer kommunen få betala drygt 25 000 kronor per mandat, utöver grundbidraget på 75 000 kronor.

Relaterade artiklar


Partistöd till SD i Lekeberg
Sverigedemokraterna får rätt till partistöd
Sd utan partistöd i Simrishamn
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA