Sverigedemokraterna går med på förlikning

Publicerad 2009-12-23

Sverigedemokraterna stämdes för att utan tillstånd ha publicerat en bild på en affisch. Partiet har gått med på förlikning.

I partiorganet publicerades journalisten Nils Brädefors affisch "Rak vänster slår ut högern". Något som fick hans änka, Barbara Brädfors, att reagera och stämma partiet. På måndagen meddelade Sverigedemokraterna att det går med förlikning, rapporterar Dagens Nyheter.
Expo

Verktyg:

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.