Sverigedemokraterna kan bli vågmästare i Ystad

Publicerad 2009-12-10

Sverigedemokraterna vågmästare i Ystad fullmäktige. Det kan bli konsekvensen av att Kristdemokraterna beslutat lämna den borgerliga alliansen.

– Vi är medvetna om det och är ett skäl till att vi tvekat inför beslutet att hoppa av, säger Pernilla Magnusson (KD) till Ystads Allehanda.

Partiet anser att Kristdemokraterna inte får igenom sin politik och dessutom bemöts arrogant av Moderaterna.
Kristdemokraterna har två mandat i fullmäktige. Om partiet beslutar sig för att rösta med oppositionen så kommer Sverigedemokraterna få en vågmästarroll.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA