Sverigedemokraterna söker partistöd i Södertälje

Publicerad 2009-09-17

Sverigedemokraterna försöker ännu en gång få partistöd i Södertälje. Enligt P4 Radio Stockholm har det skickats in en ansökan till kommunen där partiet hävdar att de har en lokal organisation i staden.

Enligt P4 Radio Stockholm förväntas kommunstyrelsen avslå Sverigedemokraternas ansökan eftersom partiet lämnat tomma stolar i kommunfullmäktige. Sverigedemokraterna fick 2,2 procent i valet i 2006 vilket gav partiet två mandat.

Sverigedemokraterna har tidigare försökt att få partistöd i Södertälje men även då fått avslag.
Expo

Verktyg:

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.