Sverigedemokraterna ställer in demonstration

Publicerad 2009-01-29

Sverigedemokraterna i Landskrona ställer in den planerade antivåldsdemonstrationen som skulle hållas på lördag. Anledningen är att nazistpartiet Folkfronten hade aviserat att delta.

Turerna kring Sverigedemokraternas demonstration mot våld i Landskrona tog under gårdagen en ny vändning. När det nazistiska partiet Folkfronten (tidigare Nationalsocialistisk front) meddelade att de tänkte dyka upp vid Sverigedemokraternas demonstration fick Sverigedemokraterna kalla fötter.

- Sverigedemokraterna kan inte under några omständigheter tänka sig att demonstrera tillsammans med anhängare av antidemokratiska och våldsförhärligande ideologier. Speciellt inte i en antivåldsdemonstration, säger Stefan Olsson, kommunfullmäktigeledamot för Sverigedemokraterna, i ett pressmeddelande.
Expo

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.