Sverigedemokraterna ställer in demonstration

Publicerad 2009-01-29

Sverigedemokraterna i Landskrona ställer in den planerade antivåldsdemonstrationen som skulle hållas på lördag. Anledningen är att nazistpartiet Folkfronten hade aviserat att delta.

Turerna kring Sverigedemokraternas demonstration mot våld i Landskrona tog under gårdagen en ny vändning. När det nazistiska partiet Folkfronten (tidigare Nationalsocialistisk front) meddelade att de tänkte dyka upp vid Sverigedemokraternas demonstration fick Sverigedemokraterna kalla fötter.

- Sverigedemokraterna kan inte under några omständigheter tänka sig att demonstrera tillsammans med anhängare av antidemokratiska och våldsförhärligande ideologier. Speciellt inte i en antivåldsdemonstration, säger Stefan Olsson, kommunfullmäktigeledamot för Sverigedemokraterna, i ett pressmeddelande.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA