Sverigedemokraterna ställer in demonstration

Publicerad 2009-01-29

Sverigedemokraterna i Landskrona ställer in den planerade antivåldsdemonstrationen som skulle hållas på lördag. Anledningen är att nazistpartiet Folkfronten hade aviserat att delta.

Turerna kring Sverigedemokraternas demonstration mot våld i Landskrona tog under gårdagen en ny vändning. När det nazistiska partiet Folkfronten (tidigare Nationalsocialistisk front) meddelade att de tänkte dyka upp vid Sverigedemokraternas demonstration fick Sverigedemokraterna kalla fötter.

- Sverigedemokraterna kan inte under några omständigheter tänka sig att demonstrera tillsammans med anhängare av antidemokratiska och våldsförhärligande ideologier. Speciellt inte i en antivåldsdemonstration, säger Stefan Olsson, kommunfullmäktigeledamot för Sverigedemokraterna, i ett pressmeddelande.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA