Svininfluensan utnyttjas av amerikanska högerextremister

Publicerad 2009-04-29

Svininfluensan i Mexiko har fått flera högerextremister i USA att höja rösterna. Rädslan för att sjukdomen ska bli en pandemi har utnyttjas av flera nationalistiska grupper, skriver David Holthouse på Southern Poverty Law Center.

William Gheen, ledare för den nationalistiska gruppen PAC tycker att Obama har misslyckats med att hålla amerikanernas liv i säkerhet. Gheen menar att gränserna måste stängas eftersom timmar och dagar är avgörande om en pandemi skulle bryta ut.
Paniken över att sjukdomar ska spridas från världens alla länder till USA delas av den konservativa kolumnisten Michelle Malkin. Hon har i sin blogg skrivit att den okontrollerade invandringen har lett till stor sjukdomsspridning i USA.

Högerextremisten Frosty Wooldrige menar att sjukdommar kommer från kulturer där personlig hygien saknas. Han tycker även att utförandet av Voodo i Florida har lett till att sjukdomsspridningen ökar i landet. Wooldrige refererar till en park i Södra Florida där han vid ett tillfälle sett någon hälla kycklingblod över sig.
Expo

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.