Svininfluensan utnyttjas av amerikanska högerextremister

Publicerad 2009-04-29

Svininfluensan i Mexiko har fått flera högerextremister i USA att höja rösterna. Rädslan för att sjukdomen ska bli en pandemi har utnyttjas av flera nationalistiska grupper, skriver David Holthouse på Southern Poverty Law Center.

William Gheen, ledare för den nationalistiska gruppen PAC tycker att Obama har misslyckats med att hålla amerikanernas liv i säkerhet. Gheen menar att gränserna måste stängas eftersom timmar och dagar är avgörande om en pandemi skulle bryta ut.
Paniken över att sjukdomar ska spridas från världens alla länder till USA delas av den konservativa kolumnisten Michelle Malkin. Hon har i sin blogg skrivit att den okontrollerade invandringen har lett till stor sjukdomsspridning i USA.

Högerextremisten Frosty Wooldrige menar att sjukdommar kommer från kulturer där personlig hygien saknas. Han tycker även att utförandet av Voodo i Florida har lett till att sjukdomsspridningen ökar i landet. Wooldrige refererar till en park i Södra Florida där han vid ett tillfälle sett någon hälla kycklingblod över sig.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA