Svininfluensan utnyttjas av amerikanska högerextremister

Publicerad 2009-04-29

Svininfluensan i Mexiko har fått flera högerextremister i USA att höja rösterna. Rädslan för att sjukdomen ska bli en pandemi har utnyttjas av flera nationalistiska grupper, skriver David Holthouse på Southern Poverty Law Center.

William Gheen, ledare för den nationalistiska gruppen PAC tycker att Obama har misslyckats med att hålla amerikanernas liv i säkerhet. Gheen menar att gränserna måste stängas eftersom timmar och dagar är avgörande om en pandemi skulle bryta ut.
Paniken över att sjukdomar ska spridas från världens alla länder till USA delas av den konservativa kolumnisten Michelle Malkin. Hon har i sin blogg skrivit att den okontrollerade invandringen har lett till stor sjukdomsspridning i USA.

Högerextremisten Frosty Wooldrige menar att sjukdommar kommer från kulturer där personlig hygien saknas. Han tycker även att utförandet av Voodo i Florida har lett till att sjukdomsspridningen ökar i landet. Wooldrige refererar till en park i Södra Florida där han vid ett tillfälle sett någon hälla kycklingblod över sig.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA