Thor Steinar köps upp av arabisk affärsman

Publicerad 2009-03-24

Det Dubai-baserade företaget International Brands General Trading som drivs av den arabiske affärsmannen Faisal Al-Zarooni köper upp det tyska klädmärket Thor Steinar, rapporterar Financial Times.

Thor Steinar som ägs av det tyska bolaget Mediatex är ett populärt klädmärke inom högerextrema kretsar. Bolaget har flera gånger kopplats samman med vit makt-rörelsen. Bland annat kunde Expo i nummer 2/06 avslöja att bolaget hade kopplingar till Sverige och den 32-årige tysken Udo Sigmund. Sommaren 2005 kontrollerades Sigmund tillsammans med åtta tyska nazister av polis i samband med en vit makt-konsert. Företagets ledning har dock konsekvent förnekat allt samröre med nazister.

Enligt Financial Times är det oklart om Faisal Al Zarooni har haft vetskap om Thor Steinars status i den nazistiska rörelsen.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA