Thor Steinar köps upp av arabisk affärsman

Publicerad 2009-03-24

Det Dubai-baserade företaget International Brands General Trading som drivs av den arabiske affärsmannen Faisal Al-Zarooni köper upp det tyska klädmärket Thor Steinar, rapporterar Financial Times.

Thor Steinar som ägs av det tyska bolaget Mediatex är ett populärt klädmärke inom högerextrema kretsar. Bolaget har flera gånger kopplats samman med vit makt-rörelsen. Bland annat kunde Expo i nummer 2/06 avslöja att bolaget hade kopplingar till Sverige och den 32-årige tysken Udo Sigmund. Sommaren 2005 kontrollerades Sigmund tillsammans med åtta tyska nazister av polis i samband med en vit makt-konsert. Företagets ledning har dock konsekvent förnekat allt samröre med nazister.

Enligt Financial Times är det oklart om Faisal Al Zarooni har haft vetskap om Thor Steinars status i den nazistiska rörelsen.
Expo

Verktyg:

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.

Man misshandlad till döds vid nazistdemonstration i Finland

En 28-årig man har avlidit efter att ha blivit misshandlad i samband med att nazistiska Finska motståndsrörelsens demonstrerade förra helgen. Polisen är fortfarande förtegen om detaljerna kring dödsmisshandeln.