Thor Steinar köps upp av arabisk affärsman

Publicerad 2009-03-24

Det Dubai-baserade företaget International Brands General Trading som drivs av den arabiske affärsmannen Faisal Al-Zarooni köper upp det tyska klädmärket Thor Steinar, rapporterar Financial Times.

Thor Steinar som ägs av det tyska bolaget Mediatex är ett populärt klädmärke inom högerextrema kretsar. Bolaget har flera gånger kopplats samman med vit makt-rörelsen. Bland annat kunde Expo i nummer 2/06 avslöja att bolaget hade kopplingar till Sverige och den 32-årige tysken Udo Sigmund. Sommaren 2005 kontrollerades Sigmund tillsammans med åtta tyska nazister av polis i samband med en vit makt-konsert. Företagets ledning har dock konsekvent förnekat allt samröre med nazister.

Enligt Financial Times är det oklart om Faisal Al Zarooni har haft vetskap om Thor Steinars status i den nazistiska rörelsen.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA