TV4 tillåter SD-reklam

Publicerad 2009-10-02

TV4 meddelade under torsdagen att kanalen kommer att tillåta Sverigedemokraterna att sända reklam inför nästa års riksdagsval, det rapporterar Dagens Media.

Inför EU-valet hindrades såväl Sverigedemokraterna som Feministiskt Initiativ från att sända reklam på tv-kanalen. TV4 har nu beslutat sig för att inte utestänga några partier, utan att alla vars "verksamhet och budskap ligger i linje med radio- och tv-lagens demokratibestämmelse" ska erbjudas plats.
Expo

Verktyg:

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.