Tysk nazistgrupp förbjuden

Publicerad 2009-11-06

Den tyska nazistgruppen Frontbann 24 har förbjudits av myndigheterna, uppger Perth Now.

Gruppens medlemmar har uppträtt i svarta uniformer som påminner om Hitlers stormtrupper. Frontbann 24 har beskrivits som den snabbast växande nazistgruppen i Tyskland av Ehrhart Koerting på inrikesministeriet, skriver Perth Now.

Koerting säger att förbjudet är en del av i bekämpningen av högerextremism i Tyskland. Frontbann 24 ska ha haft mellan 40 och 60 medlemmar.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA