Tysk nazistgrupp förbjuds

Publicerad 2009-04-01

Den tyska nazistgruppen HDJ förbjöds på tisdagen. Gruppen anordnade läger där de lärde ungdomar att utlänningar och judar är ett hot mot den tyska nationen.

HDJ (Heimattreue Deutsche Jugend) hävdar att de är en ungdomsorganisation för miljö, gemenskap och hemland, men enligt ett uttalande från tyska inrikesministeriet driver organisationen i själva verket militärläger för ban där de utbildas i rasistisk ideologi. Barnen ska också ha fått lära sig om Tredje rikets grundpelare och deltagit i läger med namn som Fûhrerns bunker.

– I och med dagens förbud sätter vi stopp för HDJ:s aktiviteter, förklarade Tysklands inrikesminister Wolfgang Schauble till tyska medier under gårdagen.

Det tyska inrikesministeriet tror att HDJ är fortsättningen på nazistgruppen Wiking-Jugend som förbjöds 1994.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA