Ungersk nazist gripen för mordbränder

Publicerad 2009-06-23

Ungersk polis har gripit en av landets ledande nazister. Mannen misstänks för mordbränder och anstiftan till mord, rapporterar JTA.

Mannen misstänks ha bildat en terrorgrupp som haft som mål att att sprida rädsla bland landets vänsterpolitiker. Bland annat har den den socialistiske utbildningsministern Istvan Hillers hem blivit beskjutet och den liberalen Janos Koka blivit utsatt för mordbrand.

Gruppen som ligger bakom attackerna kallar sig ungerska pilarna. Namnet är taget efter den de ungerska pilkorsarna som under andra världskriget mördade tusentals judar.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA