Ungerska nazister tränade med vapen

Publicerad 2009-09-08

En grupp offentliga antifascister uppmanar i ett uttalande den ungerska regeringen att undersöka uppgifter om att det hållits militära träningsläger för nazister i landet.

Uppgifter i ungersk och tysk press gör gällande att det under sommaren har hållits ett nazistiskt träningsläger där deltagarna varit tungt beväpnade, uppger JTA. Lägret ska ha varit organiserat av Ungerska Nationella Fronten som en förberedelse för en framtida militär kamp.

I ett offentligt uttalande från antifascisterna adresserat till premiärminister Gordon Bajnai påminns han om att Ungern har bundit sig att stoppa nazistiska organisationer som etablerat sig i landet. I uttalandet kräver undertecknade att det startas en utredning gällande det nazistiska träningslägret. Bland undertecknarna återfinns bland annat filosofen Miklos Gaspar Tamas och ordföranden för Ungerns antifascistiska förbund, Tamas Hirschler.
Anders Dalsbro

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA