Universitet stoppar David Duke

Publicerad 2009-04-22

Den amerikanska högerextremisten David Duke förhindras från att hålla ett föredrag på ett universitet i den tjeckiska huvudstaden Prag. Föredraget skulle ha varit om hans bok My Awakening, rapporterar AP.

På tisdagen bestämde universitetet att David Duke inte ska få hålla sitt inplanerade tal nu på fredag. Detta bestämdes efter att universitetet fått höra att nazister planerade att närvara. David Duke väntas i stället hålla sitt föredrag på en annan plats i Prag samt Tjeckiens näst största stad, Brno, till helgen.
Expo

Verktyg:

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.