Universitet stoppar David Duke

Publicerad 2009-04-22

Den amerikanska högerextremisten David Duke förhindras från att hålla ett föredrag på ett universitet i den tjeckiska huvudstaden Prag. Föredraget skulle ha varit om hans bok My Awakening, rapporterar AP.

På tisdagen bestämde universitetet att David Duke inte ska få hålla sitt inplanerade tal nu på fredag. Detta bestämdes efter att universitetet fått höra att nazister planerade att närvara. David Duke väntas i stället hålla sitt föredrag på en annan plats i Prag samt Tjeckiens näst största stad, Brno, till helgen.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA