Våldet mot latinamerikaner ökar i USA

Publicerad 2009-01-13

Fyra personer arresterades nyligen i Hemet i Kalifornien, misstänkta för en brutal misshandel av en latinamerikansk man. Antalet hatbrott mot just latinamerikaner har ökat markant i USA de senaste åren, skriver Southern Poverty Law Center.

Det var den 19 november förra året som de fyra personerna ska ha misshandlat det 19-åriga offret bland annat genom sparkar i huvudet. Enligt polisen var attacken oprovocerad och grundad på hat mot latinamerikanska invandrare. Hemet har under en lång tid varit drabbat av rasistiskt våld och högerextrem aktiviteter.

Misshandeln är en del av en markant ökning av antalet överfall och hatbrott riktade mot latinamerikaner i USA. Enligt FBI har antalet hatbrott riktade mot latinamerikaner de senaste fem åren ökat med hela fyrtio procent.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA