Våldet mot latinamerikaner ökar i USA

Publicerad 2009-01-13

Fyra personer arresterades nyligen i Hemet i Kalifornien, misstänkta för en brutal misshandel av en latinamerikansk man. Antalet hatbrott mot just latinamerikaner har ökat markant i USA de senaste åren, skriver Southern Poverty Law Center.

Det var den 19 november förra året som de fyra personerna ska ha misshandlat det 19-åriga offret bland annat genom sparkar i huvudet. Enligt polisen var attacken oprovocerad och grundad på hat mot latinamerikanska invandrare. Hemet har under en lång tid varit drabbat av rasistiskt våld och högerextrem aktiviteter.

Misshandeln är en del av en markant ökning av antalet överfall och hatbrott riktade mot latinamerikaner i USA. Enligt FBI har antalet hatbrott riktade mot latinamerikaner de senaste fem åren ökat med hela fyrtio procent.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA