Ville sälja till moskébygge - utesluts ur SD

Publicerad 2009-10-21

Sverigedemokraten och Landskronapolitikern Jan Hansveden utesluts ur partiet efter han vägrat lämna sina politiska uppdrag i kommunen, rapporterar Sydnytt.

Jan Hansveden undersökte möjligheten att få sälja en av hans tomter till ett moskébygge. Något som Sverigedemokraterna inte kunde acceptera. Som Expo tidigare har rapporterat uppmanade Sverigedemokraternas partistyrelse honom då att lämna sina politiska uppdrag i kommunen och inte kandidera i kommande val. Hansveden följde dock inte uppmaningen och utesluts nu ur partier. Till Sydnytt säger Hansveden att han tänker fortsätta i Landskrona fullmäktige som politisk vilde.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA