Ville sälja till moskébygge - utesluts ur SD

Publicerad 2009-10-21

Sverigedemokraten och Landskronapolitikern Jan Hansveden utesluts ur partiet efter han vägrat lämna sina politiska uppdrag i kommunen, rapporterar Sydnytt.

Jan Hansveden undersökte möjligheten att få sälja en av hans tomter till ett moskébygge. Något som Sverigedemokraterna inte kunde acceptera. Som Expo tidigare har rapporterat uppmanade Sverigedemokraternas partistyrelse honom då att lämna sina politiska uppdrag i kommunen och inte kandidera i kommande val. Hansveden följde dock inte uppmaningen och utesluts nu ur partier. Till Sydnytt säger Hansveden att han tänker fortsätta i Landskrona fullmäktige som politisk vilde.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA