Ville sälja till moskébygge - utesluts ur SD

Publicerad 2009-10-21

Sverigedemokraten och Landskronapolitikern Jan Hansveden utesluts ur partiet efter han vägrat lämna sina politiska uppdrag i kommunen, rapporterar Sydnytt.

Jan Hansveden undersökte möjligheten att få sälja en av hans tomter till ett moskébygge. Något som Sverigedemokraterna inte kunde acceptera. Som Expo tidigare har rapporterat uppmanade Sverigedemokraternas partistyrelse honom då att lämna sina politiska uppdrag i kommunen och inte kandidera i kommande val. Hansveden följde dock inte uppmaningen och utesluts nu ur partier. Till Sydnytt säger Hansveden att han tänker fortsätta i Landskrona fullmäktige som politisk vilde.
Expo

Verktyg:

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.

Man misshandlad till döds vid nazistdemonstration i Finland

En 28-årig man har avlidit efter att ha blivit misshandlad i samband med att nazistiska Finska motståndsrörelsens demonstrerade förra helgen. Polisen är fortfarande förtegen om detaljerna kring dödsmisshandeln.