Visade hakkorstatuering vid misshandel

Publicerad 2009-10-16

En 45-årig man har dömts till ett och ett halvt års fängelse för bland annat grov misshandel. Innan han började slåss med en trasig flaska blottade han sitt bröst för att visa sin hakkorstatuering.

45–åringen hade druckit fem burkar "sjutvåor" och tagit en klunk ur vodkaflaskan han hade med sig. Han satt på en bänk en kväll i mitten på september i centrala Falun när han började irritera sig på högljudda ungdomar.
Han gick över gatan och började skrika på dem. Samtidigt drog han upp sin tröja för att visa sitt intatuerade hakkors på bröstet innan han måttade en spark mot en av ungdomarna.
Ungdomarna gick sen från platsen. Efter ett tag kom en av dem tillbaka för att hämta en kompis.

45–åringen hade återvänt till sin bänk men valde nu att följa efter ungdomarna. När han kommer i kapp dem blev det konfrontation. 45-åringen slog sönder sin vodkaflaska och stack den i halsen på en av ungdomarna. Sedan begav mannen sig mot bussen. Bussen lämnade dock inte från platsen utan väntade in en polispatrull.

Mannen dömdes av Falu tingsrätt i förra veckan. Förutom grov misshandel och misshandel av normalgraden dömdes han för olaga hot och skadegörelse. 45–åringen förekommer under 40 avsnitt i belastningsregistret. Senast han dömdes var tre dagar innan han misshandlade de tre ungdomarna i mitten av september.
Kenny Hjälte

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA