Visade hakkorstatuering vid misshandel

Publicerad 2009-10-16

En 45-årig man har dömts till ett och ett halvt års fängelse för bland annat grov misshandel. Innan han började slåss med en trasig flaska blottade han sitt bröst för att visa sin hakkorstatuering.

45–åringen hade druckit fem burkar "sjutvåor" och tagit en klunk ur vodkaflaskan han hade med sig. Han satt på en bänk en kväll i mitten på september i centrala Falun när han började irritera sig på högljudda ungdomar.
Han gick över gatan och började skrika på dem. Samtidigt drog han upp sin tröja för att visa sitt intatuerade hakkors på bröstet innan han måttade en spark mot en av ungdomarna.
Ungdomarna gick sen från platsen. Efter ett tag kom en av dem tillbaka för att hämta en kompis.

45–åringen hade återvänt till sin bänk men valde nu att följa efter ungdomarna. När han kommer i kapp dem blev det konfrontation. 45-åringen slog sönder sin vodkaflaska och stack den i halsen på en av ungdomarna. Sedan begav mannen sig mot bussen. Bussen lämnade dock inte från platsen utan väntade in en polispatrull.

Mannen dömdes av Falu tingsrätt i förra veckan. Förutom grov misshandel och misshandel av normalgraden dömdes han för olaga hot och skadegörelse. 45–åringen förekommer under 40 avsnitt i belastningsregistret. Senast han dömdes var tre dagar innan han misshandlade de tre ungdomarna i mitten av september.
Kenny Hjälte

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA